onderwijs projecten

Dubbel duurzaam

De Wissel en Auris College

Voor praktijkschool De Wissel en het Auris College is nabij het centrum van Goes een uniek schoolgebouw gerealiseerd. Twee scholen met verschillend karakter en verschillende typen leerlingen onder één dak. Hierdoor is een gebouw met twee vleugels en twee ingangen ontstaan met een kennis en individueel begeleidingscentrum in het midden. Er is gekozen voor het behoudt van eigen identiteit in het theorieonderwijs en een gemeenschappelijk gebruik van praktijklokalen en een gymzaal. Duurzaamheid heeft bij de ontwikkeling van dit pand van begin af aan de aandacht gehad. Het gebouw mag nu zelfs 'dubbel duurzaam' genoemd worden, omdat het zowel inspeelt op het welzijn van de leerling, als op de zorg voor het milieu.

Opdrachtgever:
Koninklijke Auris Groep Gouda en Stichting Respont Middelburg
Oppervlakte:
3343 m2

Unieke nieuwe kinderwereld

De Kleine Krabbenkooi

Basisschool de Krabbenkooi heeft met de kleuterafdeling op afstand een volwaardige dependance. De bestaande betonconstructie op het binnenterrein van een woonblok aan de Zuidwestsingel is gebruikt voor de vijf kleutergroepen van de school. Er is gekozen voor een vernieuwend onderwijsconcept met een thuishonk voor iedere groep en een speelgang voor gezamenlijk gebruik. Belangrijk voor de school is de vrolijke en lichte ruimtelijkheid.

Opdrachtgever:
Stichting ABBO, Gemeente Bergen op Zoom
Oppervlakte:
644 m2

Kleurrijke gevels

Edudelta College Barendrecht

Het Edudelta College Barendrecht is een ware metamorfose ondergaan. Met een frisse nieuwe uitstraling heeft het pand opnieuw een prominente plaats in de Barendrechtse gemeenschap gekregen. De leerling staat centraal in de nieuwe onderwijsvisie en de Edudelta formule sluit goed aan bij deze frisse kijk op onderwijs. Door het toevoegen van extra ruimte voor praktijkonderwijs en een upgrading van de bestaande leslokalen, biedt de schoolleiding de leerlingen de kans om optimaal te presteren. Nieuwbouw en verbouw schoolgebouw Edudelta College Barendrecht.

Opdrachtgever:
Edudelta Onderwijsgroep
Oppervlakte:
7750 m2

Gele vliegtuigen

Kinderopvang Hoogerheide

In de bosrijke omgeving rond vliegbasis Woensdrecht is voor kinderopvang Zuid Westhoek op hun eigen terrein de nieuwbouw van een kinderopvang en buitenschoolse opvang gerealiseerd. De situering van het gebouw is zo gekozen dat het grote volume zo min mogelijk ruimte inneemt en goed op de zon is georiënteerd. De KDV is grondgebonden, comfortabel ingericht en kleurrijk binnen een natuurlijk kleurenpallet. De BSO op de verdieping is eigentijds en ruimtelijk ingespeeld op een flexibel gebruik door 4 tot 10 jarigen. Zij hebben een royale en fantasievolle buitenruimte tot hun beschikking.

Opdrachtgever:
Kinderopvang Zuid Westhoek te Hoogerheide
Oppervlakte:
1250 m2

School voor bijzonder onderwijs stichting het Driespan

De Kornalijn Bergen op Zoom

Basisschoolleerlingen met gedragsbeperkingen hebben een veilige leeromgeving nodig. De nieuwbouw van De Kornalijn in Bergen op Zoom voldoet hieraan in alle opzichten. De korte looplijnen, het duidelijke overzicht en een rustige architectuur zijn de ingrediënten waarmee onze architect de nieuwe school heeft vormgegeven. Het is een duurzame school volgens het concept van de "frisse scholen". Dankzij een uitstekende samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom, stichting Het Driespan en de aannemer werd dit speciale en multifunctionele gebouw binnen het budget gerealiseerd.

vorig projectvolgend project
Home