AANGENAAM DOORDACHT

ARCHIKON is een full service architecten- en adviesbureau met inspirerende architectuur. We ontwerpen gebouwen van klein tot groot, van eenvoudig tot complex. Daarbij is ons uitgangspunt een plek te creëren waar mensen zich thuisvoelen en optimaal kunnen presteren. Bij ARCHIKON zeggen we: “Niet alleen de architectuur, maar ook de constructie is een belangrijk onderdeel van het gebouw.” Vanuit die gedachte hebben wij al veel projecten binnen budget en boven verwachting gerealiseerd. De nuchtere aanpak en de hoge kwaliteit van ons werk maakt ons een betrouwbare partner voor onze vaste en nieuwe opdrachtgevers in Zeeland, de Drechtsteden en Zuid-Holland. Dat is na 40 jaar niet veranderd.

Wat wel verandert is de wereld om ons heen. ARCHIKON groeit daarin mee door steeds weer nieuwe oplossingen op het gebied van bijv. duurzaamheid te integreren in het ontwerp. Onze blik is op de toekomst, onze beide benen staan op de grond. Dat maakt ARCHIKON aangenaam doordacht. Maak kennis met onze disciplines Architectuur, Constructie, Projecten en Facilities en ons ervaren team van jonge enthousiastelingen en oudere ervaringsdeskundigen.

Het team van Archikon

Martin de Vries

Vanaf het voorjaar 2024 versterkt Martin de Vries het team van Archikon. Hij was in de achterliggende jaren betrokken bij tal van bouwprojecten in en rond Zeeland en mag zich dan ook inmiddels met recht “senior bouwkundige” noemen. In zijn vrije tijd wandelt hij graag of is hij in zijn tuin te vinden, waar hij zijn eigen groenten verbouwt.

Linkedin >

Glenn Michielsen

Glenn Michielsen is na zijn opleiding Bouwkunde aan de HZ gestart bij Archikon als Technisch Ontwerper.
Zijn interesse gaat al lang uit naar architectuur, gebouwen, bijzondere ontwerpen en verduurzaming.
‘Het voelde als een goede match toen ik mocht afstuderen bij ARCHIKON en ik voelde me vereerd met het aanbod van Archikon om bij het bureau te mogen starten’

 

Sjoerd Breas

Bouwen is een “way of life” voor Sjoerd. Als zoon van een aannemer was hij al op jonge leeftijd te vinden op de bouwplaats. Daar leerde hij netjes en precies te werken: 2 keer meten, 1 keer zagen.

Kevin Dekker

Trotse vader en architect in hart en nieren. Komt graag met vernieuwende ideeën naar zijn werk. Heeft oog voor details, is rationeel en houdt wel van een beetje filosoferen.

Linkedin >

Marco Welhuis

Ziet als bureaumanager toe op de grote lijnen en houdt een vinger aan de pols tot alle details kloppen. Start zijn dag graag met een goede kop koffie.

Linkedin >

Justin Nieuwenhuijse

Mijn naam is Justin Nieuwenhuijse, en ik loop het komende half jaar stage bij Archikon. Momenteel zit ik in het laatste jaar
van mijn opleiding Bouwkunde. Tijdens deze stage hoop ik de ontwerpfase van begin tot eind te leren en mezelf te kunnen verdiepen in Revit.

Linkedin >

Hans Koppejan

De pater familias van de architectuurafdeling. Zijn gedrevenheid sluit naadloos aan bij het credo van ARCHIKON: “niet alles een beetje, maar wat je doet doe je goed”

Linkedin >

Lex Luteijn

Een gedreven tekenaar die houdt van precisie en duidelijkheid. Orde is voor hem belangrijk. Lex creëert graag overzicht in zijn hoofd door lekker te gaan fietsen, hard te lopen of op pad te gaan met zijn gezin.

Linkedin >

Gabri Harinck

Gabri Harinck staat aan het hoofd van de afdeling Constructie. Binnen ARCHIKON is hij een vertrouwd gezicht. Niet alleen vanwege zijn dagelijks leiderschap of zijn betrokkenheid bij het team. Het is ook de gemeenschappelijke historie die meetelt. Al tijdens zijn studie startte Gabri als constructeur bij ARCHIKON. Daarna heeft hij zijn carrière, bij verschillende bedrijven in de branche, trapsgewijs voortgezet en zich gaandeweg ontwikkeld als Allround Constructeur én Project Manager.

Linkedin >

Eliza Ottema

Onze ‘Fliplander’ is een geboren Projectleider en een man van weinig woorden. Hij schreeuwt het niet van de daken, maar je ziet het wel aan zijn glimlach. Juist in alle rust zorgt hij ervoor dat er gebeurt wat er gedaan moet worden. Daar worden wij ook blij van.

Linkedin >

Jeroen Polfliet

Heeft veel ervaring met modelleren. Dat doet hij dan ook al meer dan 20 jaar. Jeroen weet als geen ander een ontwerp om te zetten naar een technisch model.

Linkedin >

Lydia Clarisse

Wie binnenstapt bij ARCHIKON maakt gelijk kennis met de gastvrijheid van onze Lydia. Zij heet onze opdrachtgevers van harte welkom en ondersteunt haar collega’s waar nodig.

Linkedin >

Lars Voskamp

Lars Voskamp leerden wij kennen tijdens zijn studie. Hij viel ons op, niet in de laatste plaats vanwege zijn vaardigheden. Tijdens een Minor aan de Hogeschool Zeeland deed hij, als stagiair binnen ARCHIKON, onderzoek naar parametrisch ontwerpen. Inmiddels heeft hij sinds juni 2021 een aanstelling als Technisch Ontwerper / Modelleur binnen ons bedrijf. Het was de kroon op een ontdekkingstocht die we samen zijn aangegaan.

Linkedin >

Johan Dieleman

Voor elke vraag een nieuwe oplossing bedenken dat is de dagelijkse uitdaging in mijn werk. Begonnen met vakantiewerk en nu ervaren architect. Een gebouw is in mijn visie pas geslaagd als de gebruiker tevreden is en het  iets toevoegt aan de omgeving.

Linkedin >

Rafaella Reijnierse

Zet zich dagelijks in als Technisch ontwerper/modelleur. Geniet van het omzetten van architectonisch naar technisch ontwerp.
Haar doel: gestructureerd samen werken aan de uitdagende projecten.

Wouter Tielemans

Als Junior Constructeur koos hij in september 2021 bewust voor ons bedrijf. Hij ziet ruimte voor ontplooiing en ontwikkelt zich steeds verder tot een heuse top-constructeur.

Wouter: “Het leggen van een goede fundering is de basis van een geslaagd project.”