Een full service architectenbureau

ARCHIKON is een full service architectenbureau dat integraal gebouwen ontwerpt. Met een team van jonge enthousiastelingen en oudere ervaringsdeskundigen inspireren wij u en elkaar. We hebben niet alleen oog voor het ontwerp van het gebouw, maar ook voor de constructie en de daadwerkelijke realisatie. Full service noemen we dat.

Wilt u uw bouwplannen bespreken? Neem dan gerust contact met ons op om hier vrijblijvend over door te praten. Bel 088-4462000 of stuur ons een e-mail

Maak kennis met onze disciplines:

/ Architectuur

Architectuur:
goed, verrassend en respectvol

ARCHIKON is een architecten- en adviesbureau met inspirerende architectuur. Die inspiratie halen wij uit intensieve samenwerkingen met de opdrachtgever, de gebruiker(s) en de andere partijen die betrokken zijn bij de bouw of verbouwing. Die samenwerkingen resulteren in een optimaal eindresultaat: een goed, verrassend en respectvol ontwerp. Aangenaam doordacht.

Werken met een architect is kostenbesparend en kwaliteitsverhogend. Maar welke architect moet u kiezen? Ons advies: kies een architect die bij u past. Opdrachtgevers van ARCHIKON mogen rekenen op onze kennis, creativiteit en openheid. Bij het maken van een ontwerp zoeken we telkens naar duurzame en innovatieve oplossingen, die een bijdrage leveren aan het gebruik, passen in de omgeving en bovenal gewoon mooi zijn en blijven. Daarmee maken we onze dagelijkse leefomgeving (nog) mooier.
BEKIJK PROJECTEN

/ Constructie

Constructie:
bouwen op kwaliteit

Niet alleen de architectuur, maar ook de constructie is een belangrijk onderdeel van een gebouw. Bij een goed doordacht ontwerp hoort een technisch goed doordachte constructie. Bij ARCHIKON dagen we onszelf ook continu uit om de constructie van een gebouw naadloos aan te laten sluiten op de architectuur. Ofwel: datgene wat is ontworpen, kan ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Door de vele jaren ervaring van ARCHIKON weten we als geen ander wat mogelijk is en onderzoeken we altijd verschillende alternatieven zodat er een reëel constructief ontwerp ontstaat binnen het vastgestelde budget, met kwaliteit als basis.

Van daaruit zoeken we voortdurend naar innovatieve oplossingen. Daarbij maken we gebruik van de modernste technieken en het vakmanschap van ons team. Het eindproduct is duidelijke tekeningen en berekeningen waarmee de opdrachtgever een zorgeloze bouwperiode tegemoet gaat. Uiteraard houden we tijdens de bouwperiode zelf ook toezicht. Door tijdens de realisatie verschillende inspecties uit te voeren kunnen we de kwaliteit van ons werk waarborgen.

ARCHIKON levert constructieve advisering voor nieuwbouw, verbouwingen, renovaties, civiele techniek en funderingen.

ONTDEK ONS WERK

/ Engineering

Engineering:
bouwkundige deskundigheid

ARCHIKON biedt haar engineering op unieke manier aan voor een veelvoud van vragen uit de markt van de bouw. We stellen onze bouwkundige deskundigheid beschikbaar voor woningstichtingen, collega-architectenbureaus, aannemers, zorginstellingen en particulieren. Binnen elke fase van het ontwerp kunnen wij een kwalitatief goede bouwkundige en constructieve uitwerking verzorgen. Wilt u bijvoorbeeld een 3D visualisatie, is er een bouwfysische berekening nodig of wilt u een BENG berekening laten maken? Dan bent u bij ARCHIKON aan het juiste adres.

Ook op het gebied van (brand)veiligheid en het begeleiden van slooptrajecten zetten we graag onze expertise en ervaring voor u in. Wij maken van uw project het onze en veraangenamen het proces voor u. Onze dienstverlening gaat verder. ARCHIKON heeft de kennis en kunde in huis om elk bouwproject in goede banen te leiden. Of het nou gaat om de bouw van een villa of de realisatie van een compleet zorgcentrum. We organiseren graag een bewust bouwproces waarin we (in goed overleg met de opdrachtgever en alle betrokken partijen) een kwalitatief hoogwaardig gebouw realiseren dat binnen het vastgestelde budget en planning is gerealiseerd. We regelen de gecompliceerde zaken zoals het maken van een goed programma van eisen, de bepaling van de bouw- en stichtingskosten, het verkrijgen van de juiste vergunningen, de doorloop van (aanbestedings)procedures, het contracteren en bewaking van de planning en uitvoering.
We nemen u graag werk uit handen zodat u zich kunt bezighouden met uw primaire taken.

ENGINEERING IN DE PRAKTIJK

/ Stedenbouw

stedenbouw:
leefomgeving vormgeven

Onze (stedelijke) omgeving is opgemaakt uit allerlei vaste onderdelen zoals gebouwen, loop- en fietsroutes, autoverkeer, straten, groen etc. ARCHIKON neemt deze onderdelen en voegt ze samen in krachtige stedenbouwkundige ontwerpen, zodat er prettige en herkenbare plekken ontstaan waar gebruikers op een logische manier doorheen bewegen. ARCHIKON ontwikkelt zo een natuurlijke en prettige omgeving voor de gebruikers.

BEKIJK STEDENBOUWKUNDIGE PROJECTEN