Een full service architectenbureau

ARCHIKON is een full service architectenbureau dat integraal gebouwen ontwerpt. Met een team van jonge enthousiastelingen en oudere ervaringsdeskundigen inspireren wij u en elkaar. We hebben niet alleen oog voor het ontwerp van het gebouw, maar ook voor de constructie en de daadwerkelijke realisatie. Full service noemen we dat.

Wilt u uw bouwplannen bespreken? Neem dan gerust contact met ons op om hier vrijblijvend over door te praten. Bel 088-4462000 of stuur ons een e-mail

/ Architectuur

Architectuur:
goed, verrassend en respectvol

ARCHIKON is een architecten- en adviesbureau met inspirerende architectuur. Die inspiratie halen wij uit intensieve samenwerkingen met de opdrachtgever, de gebruiker(s) en de andere partijen die betrokken zijn bij de bouw of verbouwing. Die samenwerkingen resulteren in een optimaal eindresultaat: een goed, verrassend en respectvol ontwerp. Aangenaam doordacht.

Werken met een architect is kostenbesparend en kwaliteitsverhogend. Maar welke architect moet u kiezen? Ons advies: kies een architect die bij u past. Opdrachtgevers van ARCHIKON mogen rekenen op onze kennis, creativiteit en openheid. Bij het maken van een ontwerp zoeken we telkens naar duurzame en innovatieve oplossingen, die een bijdrage leveren aan het gebruik, passen in de omgeving en bovenal gewoon mooi zijn en blijven. Daarmee maken we onze dagelijkse leefomgeving (nog) mooier.
BEKIJK PROJECTEN

/ Constructie

Constructie:
bouwen op kwaliteit

Niet alleen de architectuur, maar ook de constructie is een belangrijk onderdeel van een gebouw. Bij een goed doordacht ontwerp hoort een technisch goed doordachte constructie. Bij ARCHIKON dagen we onszelf ook continu uit om de constructie van een gebouw naadloos aan te laten sluiten op de architectuur. Ofwel: datgene wat is ontworpen, kan ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Door de vele jaren ervaring van ARCHIKON weten we als geen ander wat mogelijk is en onderzoeken we altijd verschillende alternatieven zodat er een reëel constructief ontwerp ontstaat binnen het vastgestelde budget, met kwaliteit als basis.

Van daaruit zoeken we voortdurend naar innovatieve oplossingen. Daarbij maken we gebruik van de modernste technieken en het vakmanschap van ons team. Het eindproduct is duidelijke tekeningen en berekeningen waarmee de opdrachtgever een zorgeloze bouwperiode tegemoet gaat. Uiteraard houden we tijdens de bouwperiode zelf ook toezicht. Door tijdens de realisatie verschillende inspecties uit te voeren kunnen we de kwaliteit van ons werk waarborgen.

ARCHIKON levert constructieve advisering voor nieuwbouw, verbouwingen, renovaties, civiele techniek en funderingen.

ONTDEK ONS WERK

/ Projectmanagement

Projectmanagement:
een bewust bouwproces

ARCHIKON heeft de kennis en kunde in huis om elk bouwproject in goede banen te leiden. Of het nou gaat om de bouw van een villa of de realisatie van een compleet zorgcentrum. We organiseren graag een bewust bouwproces waarin we (in goed overleg met de opdrachtgever en alle betrokken partijen) een kwalitatief hoogwaardig gebouw realiseren dat binnen het vastgestelde budget en planning is gerealiseerd.

We nemen u graag werk uit handen. We maken de planning, zorgen voor het inhuizen, maar regelen ook de gecompliceerde zaken zoals het maken van een goed programma van eisen, het bepalen van de bouw- en stichtingskosten, het verkrijgen van de juiste vergunningen, het doorlopen van (aanbestedings)procedures, het contracteren en het bewaken van de planning en uitvoering.

Wanneer ARCHIKON uw bouwproject begeleidt kunt u zich comfortabel en aangenaam bezighouden met uw primaire taken.

BEKIJK ONZE GEREALISEERDE PROJECTEN

/ Facilities

Facilities:
uw project, ons project

Met facilities verbindt ARCHIKON haar expertise op een unieke manier aan de veelvoud van vragen uit de markt van de bouw. Dat doen we door onze bouwkundige deskundigheid beschikbaar te stellen voor woningstichtingen, collega-architectenbureaus, aannemers, zorginstellingen en particulieren. Binnen elke fase van het ontwerp kunnen wij een kwalitatief goede bouwkundige uitwerking verzorgen.

Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een 3D visualisatie, is er een bouwfysische berekening nodig of wilt u een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) berekening laten maken? Dan bent u bij ARCHIKON aan het juiste adres. Ook op het gebied van (brand)veiligheid en het begeleiden van slooptrajecten zetten we graag onze expertise en ervaring voor u in. Wij maken van uw project het onze en veraangenamen het proces voor u.

FACILITIES IN DE PRAKTIJK

/ Interieur

Interieur:
vorm geven aan een organisatie

Interieur levert een bijdrage aan een gezond leef- en werkklimaat op de werkplek. Een goed interieur geeft je een fijn gevoel en draagt bij aan een prettige werkomgeving. De interieurs die wij ontwerpen zijn verrassend en fris. ARCHIKON is jaren terug gestart met interieur, omdat het interieur de architectuur van een gebouw beter leesbaar maakt. Het werkt faciliterend. Zo kun je met interieur bijvoorbeeld de routing en functies in een gebouw benadrukken.

BEKIJK PROJECTEN

/ Stedenbouw

stedenbouw:
leefomgeving vormgeven

Onze (stedelijke) omgeving is opgemaakt uit allerlei vaste onderdelen zoals gebouwen, loop- en fietsroutes, autoverkeer, straten, groen etc. ARCHIKON neemt deze onderdelen en voegt ze samen in krachtige stedenbouwkundige ontwerpen, zodat er prettige en herkenbare plekken ontstaan waar gebruikers op een logische manier doorheen bewegen. ARCHIKON ontwikkelt zo een natuurlijke en prettige omgeving voor de gebruikers.

BEKIJK STEDENBOUWKUNDIGE PROJECTEN