/ Kantoor met werkplaats voor Bergh Brandveiligheid        

Bergh Bouwsystemen heeft een prachtig eigen systeem ontwikkeld met houten kolommen en betonnen vloeren, dat circulair en deels biobased is. Voor één van de werkmaatschappijen, Bergh Brandveiligheid, wil ze dit bouwsysteem als visitekaartje en uithangbord inzetten voor de gewenste nieuwbouw.

Deze moet naast kantoor ook als werkplaats dienen.

We wilden voor het kantoor en de werkplaats één uiterlijk, één blok dat op de locatie staat zonder de functie te verklappen. Het uiterlijk is strak met een donkere kleurstelling op de gevel en kozijnen. De verticale belijning geeft een diepte effect op de gladde metalen gevel.

Met strategische openingen in de oost-, west-, en zuidgevel zien voorbijgangers dat het meer is dan een zwart blok, de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en het gebouw geeft een deel van het interieur prijs met de houten kolommen en warme uitstraling.

In het gebouw ervaar je de zicht- en looplijnen door het pand met de kolommenrijen zonder de functionaliteit als kantoor te verliezen. De plattegronden maken bij uitstek gebruik van de stramienen zonder dat het toekomstbestendigheid in het geding komt. De werkplaats kan in de toekomst als kantoor dienen.

Kantoor + werkplaats

Plaats
Roosendaal
Type
Architectuur, Constructie
Opdrachtgever
Volgend project

/ De Veste, Terneuzen

Bekijk alle projecten