/ Op de bank in de Bank…

De stad transformeert, gebouwen transformeren mee. De voormalige Rabobank van Middelburg verandert van de plek waar de bank staat naar de plaats waar “jouw” bank staat. 12 betaalbare stadsappartementen in het centrum, waar we veel licht en lucht in hebben gebracht en de connectie met de straat leggen door de Franse balkons.
Jaren geleden hebben we het gebouw meer cachet gegeven met een torentje, maar de rest van het gebouw bleef achter in de beleving. Daar brengen we nu verandering in. De gevels komen op een hoger architectonisch plan, geheel in lijn met het torentje. Het geheel is nu één, een voornaam gebouw met bijzondere accenten zoals staand metselwerk, waardoor er verticaliteit in de gevel komt. We trekken de kap omhoog om ruimte te maken voor twee penthouses met ruimte dakterrassen. Dit geeft het gebouw de passende klassieke uitstraling met moderne accenten zoals de dakkapellen. Deze dakkapellen brengen veel licht en ruimte in de kapverdieping. De ingang blijft voornaam in het torentje en ontsluit de appartementen met “jouw” bank. De grote kluis in de kelder is berging geworden waar je fietsen en spullen veilig opgeborgen kunnen worden.
Met de nieuwe schil voldoet het pand aan de nieuwbouweisen op gebied van duurzaamheid en isolatie en is daarmee klaar voor de toekomst. Onze constructeurs hebben het oude betonnen gebouw herberekend met de archiefgegevens. Het bleek dat een degelijke bank ook een degelijke constructie had. De bestaande betonconstructie is in tact gebleven en bovenop de oorspronkelijke dakvloer is een extra verdieping ontworpen, volledig van staal en hout geconstrueerd. We zijn trots op het resultaat van onze architectonische en constructieve adviezen en inspanning die gezamenlijk tot deze realiteit heeft geleid.

Artikel PZC

Appartementen 'De Bank'

Status
Fase verkoop
Plaats
Middelburg
Omvang
apparmtenten + dagbesteding
Opdrachtgever
Volgend project

/ Patiowoningen St. Laurens

St. Laurens
Bekijk alle projecten