Doorpakken bij overdracht

Het startschot is gegeven! Per 1 januari 2021 draagt Bas Oele het stokje als hoofd afdeling Constructie over aan collega Gabri Harinck. Een ARCHIKON-naisseur mogen we wel zeggen. Met zijn kennis, ambitie en ervaring maakt ARCHIKON zich op voor de toekomst.

Doorpakken
Gabri is geen onbekende bij ARCHIKON. “Ik werkte hier van 2000 tot 2008 als constructeur. Daarna heb ik mijn horizon verbreed en sinds maart 2020 ben ik terug op het oude nest.” Hij kwam thuis met een flinke dosis ervaring op het gebied van constructie en leiderschap. “Vanuit ambitie nam ik door de jaren heen steeds meer verantwoordelijkheid op me. Ik stuurde bij vorige werkgevers als projectleider mensen aan en trad de buitenwereld tegemoet als contactpersoon. Op een gegeven moment is er dan één stap over en dat is het geheel aanpakken.” Bij ARCHIKON vindt Gabri die kans. “Aan de buitenkant verandert er niets. Wij zijn multidisciplinair en hebben een breed scala aan werkzaamheden en expertise. Dat blijft zo. We doen echter nog niet zo veel in de industriële branche. Vanuit mijn eerdere werk heb ik daar ervaring in en dat is iets wat we in de toekomst willen uitbreiden. Verder willen we natuurlijk stapje voor stapje doorgroeien.”

Opdrachtgever Rudy Dingemanse (EVIDES): “Ik werk al jaren met Gabri en kan goed met hem overweg. Hij komt afspraken na, is duidelijk en deskundig. Het is bovendien prettig dat hij met ARCHIKON meerdere disciplines in huis heeft.”

Geen directeurswissel
Bas Oele is sinds 1982 bij ARCHIKON betrokken. In het begin van zijn loopbaan was hij net als Gabri ook enkele jaren elders werkzaam. “De geschiedenis herhaalt zich wat dat betreft.” De verandering in de dagelijkse bedrijfsvoering van ARCHIKON betekent overigens geen directeurswissel. “Ik ga nog niet met pensioen al zie ik er wellicht wel zo uit,” lacht Bas. “Nee, ik ga nog een aantal jaar parttime door maar op een ander level. In het belang van de organisatie kiezen we voor continuïteit. Je moet echt wat in je mars hebben om dit soort werk te kunnen doen. Ik heb alle vertrouwen in Gabri. Niet in de laatste plaats omdat hij de mindset van het bedrijf kent.” Vanaf januari is Gabri Harinck het hoofd van de afdeling Constructie binnen ARCHIKON. “Bij hem moet u wezen! Gabri is in charge als afdelingshoofd; hij heeft het totaaloverzicht en weet wat er projectmatig speelt.”

Opdrachtgever Justin van Esch (Logistics Capital Partners): “De samenwerking met Bas kenmerkte zich door professionaliteit en betrokkenheid bij het project. In het team benaderde hij de overige disciplines, buiten de eigen directe verantwoordelijkheid, steeds met een positief kritische blik.”

Nieuw leiderschap
Bas en Gabri maakten samen vaart in aanloop naar de officiële overdracht van 1 januari 2021. Geen gebouw zonder goede constructie en geen bedrijf zonder goed leiderschap. We danken Bas voor zijn rol daarin en zien net als hij een fantastische toekomst voor ons onder aanvoering van Gabri Harinck. Vanzelfsprekend komt ook u in dat beeld voor!

NEEM CONTACT OP MET GABRI

Meer lezen?

Paul van Noppen stelt zich voor:

Graag stel ik me aan jullie voor als nieuw lid van het Archikon team. Ik ben Paul van Noppen en …

Kevin Dekker, nieuw directielid ARCHIKON

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Kevin Dekker is toegetreden tot de directie van ARCHIKON. Kevin begon zijn …

Glenn stelt zich voor:

Ik ben Glenn Michielsen. Vanaf 1 september begonnen bij Archikon. Mijn interesse gaat al lang uit naar architectuur, gebouwen en …

Petula de Smit

  Petula versterkt ons team vanaf juli 2021 als Assistent Ontwerper. Werken aan mooie projecten is haar passie. Naast haar …

Ontdekken, opleiden en ontplooien: Wouter

Wouter: “Het leggen van een goede fundering is de basis van een geslaagd project.”

Ontdekken, opleiden en ontplooien: Gabri

Gabri: “Het was niet alleen een oude liefde die lonkte. Voor mij was dit the next step.”