Old meets Modern

Op 2 maart jl werd deze stoomlocomotief, een prachtige voorbeeld van mechanische engineering van 80 jaar oud, op de draaibank bij Shunter in Rotterdam gezet om de 2 meter hoge wielen uiterst nauwkeurig rond te maken. De specialisten van Shunter werden uitgedaagd om dit mogelijk te maken, maar vonden hier uiteraard een oplossing voor zodat dat dit historisch rollend materieel blijft rollen.
Deze uiterst precieze klus vond plaats in de nieuwe werkplaats van Shunter die speciaal voor de kuilwielenbank (waar de wielen rond gemaakt worden) is gebouwd. De vernuftigheid van Shunter hebben we in levende lijve ervaren bij het ontwerp voor deze moderne en comfortabele werkplek. Binnenkort gaat Archikon met hen het volgende project uitdenken. Daar zijn we erg trots op.

Dat is niet het enige project dat ons op het spoor houdt. Ons team constructies onderzoekt hoe de oude voetgangersbrug uit Middelburg, een rijksmonument en cultureel erfgoed, opnieuw veilig als brug over het spoor kan functioneren bij de Stoomtrein Goes-Borsele.
Opnieuw: Old meets Modern!

 

Meer lezen?

Paul van Noppen stelt zich voor:

Graag stel ik me aan jullie voor als nieuw lid van het Archikon team. Ik ben Paul van Noppen en …

Kevin Dekker, nieuw directielid ARCHIKON

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Kevin Dekker is toegetreden tot de directie van ARCHIKON. Kevin begon zijn …

Glenn stelt zich voor:

Ik ben Glenn Michielsen. Vanaf 1 september begonnen bij Archikon. Mijn interesse gaat al lang uit naar architectuur, gebouwen en …

Petula de Smit

  Petula versterkt ons team vanaf juli 2021 als Assistent Ontwerper. Werken aan mooie projecten is haar passie. Naast haar …

Ontdekken, opleiden en ontplooien: Wouter

Wouter: “Het leggen van een goede fundering is de basis van een geslaagd project.”

Ontdekken, opleiden en ontplooien: Gabri

Gabri: “Het was niet alleen een oude liefde die lonkte. Voor mij was dit the next step.”