Old meets Modern

Op 2 maart jl werd deze stoomlocomotief, een prachtige voorbeeld van mechanische engineering van 80 jaar oud, op de draaibank bij Shunter in Rotterdam gezet om de 2 meter hoge wielen uiterst nauwkeurig rond te maken. De specialisten van Shunter werden uitgedaagd om dit mogelijk te maken, maar vonden hier uiteraard een oplossing voor zodat dat dit historisch rollend materieel blijft rollen.
Deze uiterst precieze klus vond plaats in de nieuwe werkplaats van Shunter die speciaal voor de kuilwielenbank (waar de wielen rond gemaakt worden) is gebouwd. De vernuftigheid van Shunter hebben we in levende lijve ervaren bij het ontwerp voor deze moderne en comfortabele werkplek. Binnenkort gaat Archikon met hen het volgende project uitdenken. Daar zijn we erg trots op.

Dat is niet het enige project dat ons op het spoor houdt. Ons team constructies onderzoekt hoe de oude voetgangersbrug uit Middelburg, een rijksmonument en cultureel erfgoed, opnieuw veilig als brug over het spoor kan functioneren bij de Stoomtrein Goes-Borsele.
Opnieuw: Old meets Modern!

 

Meer lezen?

VERTROUWDE OMGEVING

In je dorp blijven wonen bij je buren, familie, je bekenden, ook als je ouder wordt. Met een plek voor …

Steuntje in de rug

De zuidwestgevels van Damen staan al meer dan 70 jaar in weer en wind en dat heeft zijn sporen nagelaten. …

De handen ineen

Op Tholen werkt De Kok Bouwgroep volop aan de ruwbouw van de Vestetuin. Een oud project dat door het ineenslaan …

Old meets Modern

Op 2 maart jl werd deze stoomlocomotief, een prachtige voorbeeld van mechanische engineering van 80 jaar oud, op de draaibank …

Constructieve versterking

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Gabri Harinck, 43 jaar, gehuwd en vader van twee jongens. Sinds 1 …

GEDRUKT!

De frisse nieuwe huisstijl is doorgevoerd in de ARCHIKON krant, die nu een eigen naam heeft gekregen: ARCHI KON TEXT. …