Verpleeghuis Abbekinderhof Goes

Abbekindershof, nieuwbouw voor somatiek en reactivering

 

Direct achter het huidige verpleeghuis aan het Joannaplantsoen in Goes ontwikkeld Ter Weel een woongebouw voor Somatische zorg. Cliënten wonen hier op kleine afdelingen zelfstandig in een eigen studio met woon-slaapkamer, volledig toegeruste badkamer en een kitchenette.

Doordat een groot aantal somatische bewoners een deel van hun tijd in bed liggen zijn de kamers voorzien van veel glas in de gevel zodat bewoners kunnen genieten van het uitzicht op de groene omgeving en van de activiteiten in de volledig nieuwe aangelegde tuin met ‘dorpsplein’, beweegtuin en buitenactiviteiten.

Elke verdieping beschikt over een activiteitenruimte annex huiskamer met een groot balkon. De begane grond is speciaal ingericht voor arts, fysiotherapeut met beweegruimte en ergotherapeut. Zelfs een relaxruimte met sauna, infrarood en schoonheidsspecialiste is terug te vinden op deze plek. De nadruk ligt hier op intensieve zorg en reactivering, veel aandacht voor privacy en ontspanning. Verder ontbreekt een televisie en datavoorzieningen niet op de studio’s.

Het gebouw is ruim opgezet met veel daglicht. Door een nieuwe tuingang komt men in het restaurant van Ter Weel waar men individueel of met familie heerlijk kan eten en waar volop activiteiten zijn.

 

Opdrachtgever: Zorggroep Ter Weel Ga terug naar portfolio