zorg projecten

Studio's somatiek + kliniek reactivering

Abbekindershof, Goes

Zorggroep Ter Weel realiseert bij haar verpleeghuis in Goes een nieuw gebouw voor somatiek en reactivering. Het gebouw is zodanig opgezet dat per verdieping 16 studio's zijn gesitueerd met hierbij eigen dagbestedingsruimten en algemene zorgruimten. In 'de plint' van het gebouw zijn alle behandelruimten gesitueerd. Het gebouw is multifunctioneel van opzet zodat het in de toekomst voor meerdere zorgdoeleinden toepasbaar is. In elke studio is een aparte plafondtilvoorziening aangebracht welke tot in de halfhoge badkamer prima bruikbaar is. Er is gekozen voor een duurzaam gebouw. Het klimaat wordt gerealiseerd m.b.v. bodemwarmte en koeling. Domotica maakt het gebouw compleet. In de toekomst bestaat de mogelijkheid om twee studio's samen te voegen tot één appartement. Alle bewoners hebben uitzicht op de groene omgeving of op de speciaal voor ouderen aangelegde tuin.

Opdrachtgever:
Zorggroep Ter Weel

Scheiden van wonen en zorg

Nieuwbouw De Groe Goes

Woonzorgcomplex St. Maarten in de Groe krijgt een entree in de wijk Goes-Zuid en is daarmee tevens het centrum van een woonzorgservicezone in deze wijk. Het gebouw voorziet in 64 appartementen waarbij het scheiden van wonen en zorg mogelijk is. Vanwege de organisatorische opzet is het mogelijk de appartementen ook voor zwaardere zorg te gebruiken. Zo is de badkamer volledig geschikt voor alle vormen van zorg. Tevens zijn in het gebouw voorbereidingen getroffen om per verdieping één of meerdere PG-groepswoningen te realiseren. Op de beganegrond zijn meerdere voorzieningen geschikt voor de eigen bewoners als voor de ouderen uit de wijk. Zo zijn er naast het restaurant voorzieningen voor dagopvang, er is een ruimte voor seniorenfitness, een zorginformatiesteunpunt en er zijn multifunctionele ruimten voor arts en zorgverlener. De groene ruimte rond het gebouw en tussen de overige gebouwen van Zorggroep Ter Weel in Goes-Zuid wordt speciaal ingericht voor ouderen. Zo komt er een beweegtuin en zijn er meerdere mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Een optimum in multifunctioneel gebruiksgemak en duurzame toepassingen maakt dit gebouw gereed voor de toekomst.

Opdrachtgever:
Zorggroep Ter Weel

Gerenoveerd verpleeghuis gereed voor de toekomst

Ter Weel Goes

Het bestaande verpleeghuis van zorggroep Ter Weel in Goes is ingrijpend verbouwd. Waar eerst 2 cliënten 1 kamer moesten delen heeft nu elke bewoner een eigen sfeervolle kamer. Deze huisvesting is hoofdzakelijk bedoeld voor psychogeriatrische cliënten. Per woonverdieping wonen ca. 40 bewoners als het ware in een 'dorp' met hierin 6 dagverblijven/huiskamers. Elke huiskamer heeft zijn eigen sfeer en bewoners kunnen de keuze maken in welke ruimte ze het liefst verblijven. De groepen zijn kleinschalig opgezet. In de gangen zijn fotowanden aangebracht met beelden uit de omgeving. Dit roept bij de cliënten herinneringen op uit de vroegere woonomgeving. Het lichtniveau in de gangen is afgestemd op de doelgroep PG. Uit onderzoek is gebleken dat deze bewoners baat hebben bij een hoger lichtniveau. Hierdoor worden ze actiever. Op elke kamer is standaard een flatscreen tv aangebracht en voorziet de afdeling in allerlei domotica snufjes.

Opdrachtgever:
Zorggroep Ter Weel

Voorzieningen gebied Yerseke West

Hof Reymerswaal / Moerzicht

Aan de westzijde van Yerseke is een nieuw woon-zorgcomplex gerealiseerd. Het complex Hof van Reymerswaal omvat 75 appartementen in zowel huur als koop. Moerzicht omvat 45 zorgappartementen met hierbij 3 groepswoningen voor PG-bewoners. De koop- en huurappartementen zijn gerealiseerd in opdracht van R&B wonen. Het zorgdeel is gebouwd voor Zorggroep Ter Weel. Stedenbouwkundig vormt de uitbreiding de koppeling tussen het dorp en de Yerseke Moer. In relatie met het Plein, het Hof, en de Hogeweg zijn de verschillende onderdelen ontworpen. Laag aan de zijde van het dorp en hoog aan de zijde van de Hogeweg.

Opdrachtgever:
R&B Wonen en Zorggroep Ter Weel
Oppervlakte:
15000 m2

Zorgvoorziening in kleinschalige omgeving

Nieuwbouw Zuidwester te Goes

In de wijk Goes-West is de huisvesting voor 64 verstandelijk gehandicapten gerealiseerd. De stedenbouwkundige benadering reflecteert de kleinschalige omgeving door in het ontwerp een getrapte schaal met een tweelaags voorhuis en een drielaags achterhuis te introduceren. Het programma bevat groepswoningen in de categorie zwaar. De cliënten met uiteenlopende fysieke- en gedragsproblemen kunnen in cognitieve woongroepen worden gehuisvest. In twee van de vier gebouwen zijn dagbesteding, recreatieve- en behandelingsfuncties ondergebracht. Veel ruimten hebben een dubbelfunctie waaronder ook wijk gerelateerde functies.

Opdrachtgever:
Stichting Zuidwester
Oppervlakte:
6460 m2

Zorgsteunpunt in de wijk

Huisartsenpraktijk Vijverberg

Huisartsenpraktijk in de wijk Gageldonk te Bergen op Zoom De bouwmassa bestaat uit twee in elkaar geschoven L-vormige delen. In het lagere deel onder de schuine kap bevinden zich de spreekkamers met onderzoeksruimte en de algemene ruimten, o.a. receptie en teampost. In het hogere gedeelte bevindt zich de publieks- en wachtruimte met aan de rechterzijde de entree tot het gebouw. De hoog gelegen plafonds in de publieksruimte zorgen voor een ruimtelijk effect en door de grote glaspuien in de buitengevel ontstaat een goede relatie met de binnentuin.

Opdrachtgever:
Stadlander
Oppervlakte:
400 m2

Maatwerk op bestaande plek

Verpleeghuis Ter Valcke

Op de plaats van het oude Ter Valcke is in fasen een compleet nieuwe zorgaccommodatie gebouwd. Er zijn programmatisch, stedenbouwkundig en architectonisch drie gebouwdelen herkenbaar. Het “appartementencomplex” met het somatiekverpleeghuis is het boegbeeld aan de Beatrixlaan. Door de geleding in drie achter elkaar geplaatste stedelijke massa’s oogt het als een aantal urbanvilla’s van drie lagen met een penthouse. De kleinschalige groepswoningen liggen diep op de kavel tussen de Louise de Colignylaan en de Valckeslotlaan is. Ze sluiten qua schaal en typologie aan op de woningbouw in de directe omgeving. Het verbindend element zijn zowel programmatisch als fysiek de voorzieningen. De aparte vormgeving maakt dit openbare gedeelte herkenbaar en toegankelijk. Het interieur heeft een geheel eigen vorm gekregen dat aansluit op de thematiek van de architectuur.

Opdrachtgever:
SVRZ
Oppervlakte:
11.000 m2
vorig projectvolgend project
Home