wonen projecten

seniorenappartementen + huisartsenpraktijk

"De Flat" te Kapelle

Aan de Bruëlisstraat in Kapelle, direct naast zorgcentrum Cederhof, is de bouw van "De Flat" in volle gang. Hierin komen 30 seniorenappartementen en een huisartsenpraktijk. Alle appartementen hebben een royale relatie met de omgeving, aan de ene zijde de Bruëlisstraat en aan de andere zijde het park. Voor de appartementen komt er binnendoor een koppeling met het zorgcentrum, zodat er gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van de aanwezige voorzieningen. In de plint van het gebouw wordt een huisartsenpraktijk gerealiseerd. Op deze wijze ontstaat een uitstekende combinatie van wonen, zorg en eerste lijnszorg binnen één gebied.

Opdrachtgever:
St. Ouderenzorg Kapelle

Zorgvoorzieningen in het dorp

Woonzorgcomplex Nieuwdorp

Nieuw wooncomplex voor ouderen met zorgfuncties. Op de plaats waar eerst een transportbedrijf gehuisvest was delen fysiotherapeut en zorgverlener een gebouw samen met de bewoners van de appartementen. Door deze combinatie levert het gebouw een bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp. Het ontwerp zoekt met zijn schaal en uitstraling aansluiting met het centrum van Nieuwdorp. Door de rustige architectuur van baksteen met betonnen kaders krijgt het gebouw vanzelf zijn plek in het dorp.

Projectgegevens:
Woonzorgcomplex Nieuwdorp
Opdrachtgever:
R&B Wonen
Oppervlakte:
2550 m2

Nieuwe woonimpuls Vlissingse binnenstad

Appartementen Woonhof E

Woonhof E is onderdeel van het herstructureringsproject Groote Markt te Vlissingen. Een ontwikkeling tussen de boulevard en het winkelgebied. Bij dit project heeft de architect rekening gehouden met de dominante boulevardbebouwing. Zijn keuze voor een centrale "binnen"tuin aan de straatzijde geeft de bewoners een verrassend ruimer uitzicht. Dit project in opdracht van 'l Escaut Woonservice is ontwikkeld door PMB Marsaki.

Projectgegevens:
Ontwikkeling PMB Marsaki
Opdrachtgever:
l'Escaut Woonservice

40 huurwoningen voor L' Escaut Woonservice

Alliance Vlissingen

Op veel plekken in binnensteden staan leefbaarheid en kwaliteit van het wonen sterk onder druk. Toch behoren deze gebieden dichtbij het centrum vaak tot de aantrekkelijke woonlocaties in de stad. Zo ook in Vlissingen. ARCHIKON ontwierp in opdracht van Marsaki 40 huurwoningen aan de Nieuwe Bonedijkelaan. De witte betonnen kaders in de voorgevel zijn een moderne knipoog naar de erkers van de voormalige woningen in de Engelse wijk.

Projectgegevens:
Ontwikkeling: PMB Marsaki
Opdrachtgever:
l'Escaut Woonservice

Golven van de zee

Alhambra Vlissingen

Alhambra is een appartementengebouw, gebouwd op de locatie van de voormalige bioscoop Alhambra, in het centrum van Vlissingen. De begane grond is volledig commercieel verhuurbaar. De luxe appartementen variëren van 84 tot 195 m2. Onder het hele gebouw bevindt zich een parkeerkelder. De architectuur verwijst naar de golven van de achterliggende zee. Dit project kreeg erkenning van het NAI voor zijn in het ooglopende architectuur en de gerealiseerde kwaliteit.

Projectgegevens:
26 appartementen, commerciële ruimte, parkeerkelder
Opdrachtgever:
Bouwfonds
Oppervlakte:
4674 m2

Wonen in groene omgeving

Parc Nieuw Sandenburgh Veere

Op het terrein naast Zorgcentrum Nieuw-Sandenburgh te Veere zijn 34 appartementen gerealiseerd. De appartementen hebben een woonoppervlak van ca. 100 m² en zijn levensloopbestendig gebouwd. De gebouwen in Afrikaanse leisteen staan door hun onafhankelijke oriëntatie vrij in het landschappelijke ontwerp en dragen zodoende bij aan de levendige sfeer op het terrein.

Projectgegevens:
15 koopappartementen, 19 huurappartementen
Opdrachtgever:
Zorgstroom en Woongoed Middelburg
Oppervlakte:
4850 m2

Grote balkons

Rossinipark Goes

Aan de rand van de Goese wijk Over-Zuid is appartementencomplex 'Rossinipark' gerealiseerd. Het complex bestaat uit 3 gebouwen met elk 11 appartementen, verdeeld over 6 woonlagen. Bovenop het parkeerdek is een fraaie tuin aangelegd. De appartementen onderscheiden zich door de extra grote balkons van 25 m².

Projectgegevens:
33 koopappartementen
Opdrachtgever:
Bouwfonds MAB ontwikkeling BV
Oppervlakte:
10.860 m2

Wonen met kwaliteit in dorpse setting

Amaliahof Wissenkerke

Op de plaats van het voormalige zorgcentrum Vredestein is een nieuw appartementencomplex met een zorginfrastructuur gerealiseerd. Door de locatie te voorzien van een nieuwe openbare 'straat' ontstaat er een verbinding tussen de scholen en het centrum van het dorp. Het complex sluit aan bij de schaal en de maat van het dorp. Door deze opzet kan door het hele dorp en de omgeving zorg geboden worden. Voor verkoopinformatie zie: www.marsaki.nl

Projectgegevens:
20 koop- en 32 huur appartementen
Opdrachtgever:
Marsaki-RWS.com, Goes
Oppervlakte:
7820 m2

Poort naar zorgwonen

Bruëlishof Kapelle

Op een locatie aan de Bruëlisstraat in Kapelle tegenover zorgcentrum Cederhof is een appartementencomplex gerealiseerd met 18 koopappartementen en 27 huurappartementen. De woningen zijn nadrukkelijk ontworpen voor senioren. Door middel van een grote poort staan 2 stedenbouwkundige ruimten waarin wordt gewoond met elkaar in verbinding. De zorg en recreatiemogelijkheden zijn te betrekken vanuit het zorgcentrum.

Opdrachtgever:
Marsaki-RWS.com, Goes
Oppervlakte:
6060 m2

Atrium met alure

Seniorenwoningen Poelhoek

63 seniorenappartementen aan de Beukenstraat in Goes. In het bouwblok zijn zowel huur als koopappartementen rond een atrium. Het complex staat in de tuin van zorgcentrum Ter Weel. Hierdoor is de zorginfrastructuur aanwezig voor de zorgvraag uit Poelhoek en de wijk. Dit appartementencomplex vormt de afronding van een aantal grootschalige gebouwen, die rondom de watertoren zijn gesitueerd.

Projectgegevens:
53 huur- en 10 koopappartementen van 80 m2 tot 105 m2
Opdrachtgever:
Marsaki/RWS.com Goes
Oppervlakte:
Oppervlakte 8500 m2
vorig projectvolgend project
Home